Fjällbyn logo

Stugor. Destination: Härjedalens kommun, Funäsfjällen, Tännäs

Fjällbyn i Tännäs. Bekväma semesterhus med fina fiskevatten runt hörnet – här finns allt du behöver för en härlig vildmarksvistelse och oförglömliga fiskeupplevelser. Vi har öppet året runt.

Vårt eget fiskevatten, Kloppmyrtjärn, är ett utmärkt utflyktsmål året runt för hela familjen med vindskydd där du kan tillaga den nyfångade fisken. Fjällbyns gäster erbjuds fria båtar och kanoter så du kan ta del av områdets oförstörda natur. Ljusnan t ex bjuder in till lätt medströms paddling i fantastisk miljö. Runt omkring Fjällbyn finns också fina möjligheter till harrfiske. Fråga oss gärna om tips och råd.

Vi finns i Funäsfjällen, ett av Sveriges största kortfiskeområden. Här finns vatten som passar hela familjen, allt från nybörjare till erfarna storfiskare. Fiskepasset ger dig tillgång till alla upplåtna fiskevatten i västra Härjedalen, fiskekort finns att köpa i Fjällbyn.

Boende

BRF Fjällbyn består av 35 moderna semesterhus i två storlekar:

6-bäddshus på 73 m² (3 sovrum)

4-bäddshus på 48 m² (2 sovrum)

Hyr en stuga veckovis eller köp en andel i ditt favorithus.

Samtliga hus har välutrustade kök med kyl/frys och dusch med toalett. Bäddsoffa i vardagsrummet ger plats för ytterligare 2 personer. Vardagsrummen i de större husen har öppen spis.

Till anläggningen hör även ett gemensamt servicehus, där finns sällskapsrum med storbildsTV, reception, tvättstuga, bastu och vallabod. Inom området finns tennis- och boulebana samt elbelyst barnbacke med lift. Området har fritt wi-fi.

Aktiviteter

Med Fjällbyn som utgångspunkt går det att planera fisketurer och vandringar i både skog och fjäll. Vill du ta dig fram på hästryggen så finns det goda möjligheter för det. Två av Sveriges vackrast belägna golfbanor i fjällmiljö finns också inom räckhåll.

Funäsfjällen utgör Skandinaviens största skidområde och längdspårsystemet passerar i direkt anslutning till Fjällbyn. Vintertid erbjuder vi bandvagnsturer från Fjällbyn till våffelstugan Falkboet på fjället. Hem åker du utefter fjällsidan på skidor.

En av Europas bästa skoterleder ligger också i direkt anslutning till Fjällbyn. Vi hjälper dig gärna med hyra av snöskoter genom vårt samarbete med Skoteriet. Nära Fjällbyn finns även Fiskecentrum/Rogens Naturinformation som bl a erbjuder fisketurer och kurser, i butiken kan du köpa livsmedel, fiskeprylar och nyrökt fisk.

Tännäs

Tännäs, 648 m ö h, ligger i ett av Sveriges sydligaste högfjällsområden och byn omges av toppar högre än 1000 m ö h. Tännäs ligger på sluttningen mellan sju berg, och byn är ett populärt året runt-resmål för besökare från hela världen som kommer för att uppleva fjällen, fisket, tystnaden och den oförstörda naturen.

Vid Myskoxcentrum i Tännäs bedrivs forskning och avel för att bevara den vilda myskoxstammen. Ett besök hos myskoxarna i hägnet är en upplevelse för alla åldrar – och har du riktig tur kan du få se vilda myskoxar på fjällen i området.

Tännäs har också en årligt återkommande filmfestival och Härjebrygg, ett lokalt bryggeri som erbjuder visningar och provsmakning av öl. Tännäskröket, en förstklassig restaurang och skidbacke, ligger ett par minuters bilresa från Fjällbyn.

Vinter i Fjällbyn. Foto Joachim Lagercrantz
Fjällbyn interior A-hus. Foto Joachim Lagercrantz
Fjällbyn interior B-hus. Foto Joachim Lagercrantz
Fjällbyn sommartid. Flygfoto Joachim Lagercrantz

Kontakt

Fjällbyn

Torpvägen 8, 840 94 Tännäs

Tel. 0684 240 09 // info@fjallbyn.se

 

Hitta hit

Aktuellt hos Fjällbyn i Tännäs

Myskoxar. Foto Jan Eriksson Myskoxcentrum
Fjällbyn och fjällko. Foto Joachim Lagercrantz