Flottargården i Valsjöbyn

Stugor. Destination: Krokoms kommun, Ansättfjällen, Hotagsbygden, Valsjöbyn

Flottargården är belägen 2 km väster om Valsjöbyn efter väg 340 "Fiskevägen" mot Norge invid stranden av den välkända rödingsjön Rengen. Flottargården erbjuder boende i moderna strandnära stugor och ett varierande sportfiske i ett naturskönt område med ett antal stora sjöar, flera strömmande vatten och många tjärnar som ingår i Hotagenkortet.

Flottargården har egna båtar för uthyrning i sjön Rengen, flytvästar ingår. Djupkarta över Rengen finns i stugan. Fiskevårdsområdet har båtar för uthyrning i ett flertal av de större andra sjöarna. Fiskeguide kan förbokas i samband med bokning av stuga.

Flottargården erbjuder även jaktkort för småvilt under säsong.

Stugor hos Flottargården

Lilla Timmerstugan: 35m² och innehåller sovrum med två våningssängar, storstuga med mindre bäddsoffa, tv, braskamin och ett pentry med kyl, frys, spis, ugn, diskmaskin och mikrovågsugn samt en dusch och toalett.

Rengstugan: naturskönt belägen 1,5 km väster om Flottargården, 20 meter från Rengens norra strand. Stugan är 45 m2 och innehåller två sovrum och ett kök med kyl, frys, spis, ugn, diskmaskin och microvågsugn. Storstuga med bäddsoffa, TV och braskamin samt duschrum med wc. Wi-Fi finns i stugan.

Stora timmerhärbret: 75 m2 och har kök, matplats, dusch och toa i första våningen samt allrum och två sovrum på andra våningen.

Fiske hos Flottargården

Tjärnar av olika karaktär, storlek och djup finns i området. Två av de stora sjöarna i området som lämpar sig utmärkt för sportfiske från båt är Rengen och Valsjön. Toskströmmen nedstöms Valsjön och Rengströmmen mellan Rengen och Rengsfallet är natursköna och lättillgängliga strömsträckor som är populära vatten bland flugfiskeentusiaster. Vid flertalet fiskevatten finns vindskydd, grillplatser och toa. På hemsidan för Hotagenkortet finns utförlig information om fiskekortet och karta över området.

Öring och röding är de vanligaste fiskarterna i vattnen som ingår i Hotagenkortet men det finns också harr, sik, aborre, gädda med flera. Utförliga tabeller finns på fiskekartan som medföljer.

Området inbjuder till fiske med varierande fiskemetoder som t. ex. båtfiske med långdrag efter röding, spinnfiske med våtfluga och flöte efter öring, flugfiske efter öring och harr eller på vintern pimpelfiske efter röding eller sik.

Kontakt

Hovden 4814

835 67 Valsjöbyn

Tel. 0645 320 82 // 070 296 59 87

gunnarh@flottargarden.se

Hitta hit