Gimdalens fvo

Destination: Bräcke kommun, Gimdalen

Gimdalens fvo är det andra av fyra fiskevårdsområden efter den åtta mil långa Gimån i Östra Jämtland. Typiskt för Gimån är de många sjöarna och selen, med de relativt korta strömmarna och forsarna mellan lugnvattnen, vilket är en grund för en hög fiskproduktion.

År 1968 öppnade Gimdalens Fiskevårdsområde – Norrlands äldsta - sex strömmar och nio sjöar och sel för sportfiske. De värdefulla miljöerna skyddas idag av bevarandeplan för Natura 2000-områden.

År 2013 startade Gimdalens Flugfiske i strömmarna med endast fiske med flugspö hullinglösa flugor eller krokar med nedtryckt hulling, ett kvoterat antal flugfiskare och återutsättning av fångad fisk.

Inom fiskevårdsområdet finns den mer kända Idsjöströmmen, som blev Skandinaviens första catch and release ström år 1989. Den arrenderas och sköts av Lars-Åke och Jennifer Olsson.

Fiskemiljö inom Gimdalens fvo

I byn Gimdalen finns ett bra och varierat boende som passar alla besökande fiskare. Mottagandet är vänligt och omtänksamt och atmosfären är gemytlig och hemtrevlig.

Fisketider och fisketips för Gimdalens fvo

Flugfiskesäsongen i strömmande vatten startar 1 juni och pågår till 30 september.

Bästa strömfiske brukar vara juni fram till mitten av juli, samt senare halvan av augusti och september, men är förstås också beroende av vattenstånd, vattentemperatur, kläckningar och annat som styr allt strömfiske.

Fisket kan även vara mycket bra i högsommartid när förutsättningarna är bra.

Tillgänglighet för Gimdalens fvo

Några av strömmarna ligger nära bilväg med gångstigar som är röjda och spångade över blöta områden. Till andra får man gå en bit längre. Samtliga strömmar bjuder på vildmarkskänsla, ingen trängsel, inget skräp.

För mer information och bokning av fiske se hemsidorna:

 

Drömfiske Jämtland Härjedalen

Drömfiske Jämtland Härjedalen är ett välkänt begrepp för många sportfiskare.

De fiskevårdsområden som ingår tar ansvar för sina fiskevatten och anläggningarna håller den standard man kan förvänta sig av ett riktigt Drömfiske.

Drömfiske Jämtland Härjedalen innebär att du garanteras att det i varje specifikt fiskevatten utövas en aktiv fiske-/beståndsvård vilket borgar för ett långsiktigt hållbart fiske med god kvalité. I anslutning till de vatten som ingår i Drömfiske Jämtland Härjedalen finns guider, fiskeinformation och möjlighet att köpa fiskekort. De guider, boendeanläggningar och annan kringservice som ingår i Drömfiske har särskilda krav på sig när det gäller kunskap och service för att din fiskeupplevelse ska bli den allra bästa.

Kontakt

Hitta hit


Foto Gimdalens fvo
Foto Idsjöströmmens Flugfiske