Granboforsens fvo

Destination: Krokoms kommun, Aspåsnäset

Granboforsens fvo ligger inom ett reglerat område i Indalsälven med strömmande vatten nedströms Kattstrupen ca 3-4 km. Sedan fiske av sjökaraktär fram till kraftverket i Litsnäset. Därefter strömmande vatten ned till områdesgränsen.

Allmänna regler för sportfisket: Minimimått 35 cm. Fiske med handredskap från land eller från båt hyrd av fiskevårdsområdet. Fiskeförbud i tillflödena under hela året. Förbud mot fiske med lodsänke. Fiskekort finns att köpa på Macken i Lit, Sportringen i Krokom m fl. Granboforsens fvof ingår även i Treälvskortet och Fiskevägenkortet.

Färdväg:

Området ligger 2 mil norr om Östersund. E14 till Ås avtagsväg mot Åskott-Aspåsnäset. Riksväg 45 till Lit, avtagsväg mot Litsnäset-Aspåsnäset.

Fiskemiljö inom Granboforsens fvo

Reglerat område i Indalsälven med strömmande vatten nedströms Kattstrupen ca 3-4 km. Sedan fiske av sjökaraktär fram till kraftverket i Litsnäset. Därefter strömmande vatten ned till områdesgränsen.

Fisketider för Granboforsens fvo

Fluga juni-augusti. Spinn/haspel maj-okt. Vobbler hela året.

Fisketips för Granboforsens fvo

Öring: Vobbler, större öring, mindre öring spinnare och fluga. Harr: Spinnare och fluga juni-sept. Sik: Mask hela året, fluga juli-sept. Gädda: Skedgrag och vobbler, glöm ej ståltafs.

Tillgänglighet inom Granboforsens fvo

Området är lättillgängligt med ett flertal vägar ned till vattnen med bra parkeringplatser även för husvagn. Stigar finns längs vattnet. Vindskydd finns vid de bästa fiskeplatserna.

Fiskekort online finns för Fiskevägenkortet.

 

Drömfiske Jämtland Härjedalen

Drömfiske Jämtland Härjedalen är ett välkänt begrepp för många sportfiskare.

De fiskevårdsområden som ingår tar ansvar för sina fiskevatten och anläggningarna håller den standard man kan förvänta sig av ett riktigt Drömfiske.

Drömfiske Jämtland Härjedalen innebär att du garanteras att det i varje specifikt fiskevatten utövas en aktiv fiske-/beståndsvård vilket borgar för ett långsiktigt hållbart fiske med god kvalité. I anslutning till de vatten som ingår i Drömfiske Jämtland Härjedalen finns guider, fiskeinformation och möjlighet att köpa fiskekort. De guider, boendeanläggningar och annan kringservice som ingår i Drömfiske har särskilda krav på sig när det gäller kunskap och service för att din fiskeupplevelse ska bli den allra bästa.

Kontakt

John-Eric Jönsson, tel. 0640 13015

Hitta hit

Foto Granboforsens fvo