Gunnarvattnets fvo

Destination: Krokoms kommun, Ansättfjällen, Hotagsbygden, Gunnarvattnet

I Gunnarvattnets fvo finns endast vatten med naturbestånd av öring och röding i fjällnära miljö. Området ingår i Hotagenkortet och Fiskevägenkortet.

Fiskemiljö inom Gunnarvattnets fvo

Gunnarvattnets fvo erbjuder sjöfiske i Gunnarvattnet och Rörsjön, strömfiske i Gunnarvattsån och fiske i tjärnar vid Hotagsfjällen.

Se mer om vilka vatten som ingår i Gunnarvattnets fvo i Hotagenkortets digitala karta. Här finns även information om och regler för alla våra fiskevatten.

Fisketider och fisketips för Gunnarvattnets fvo

Rörsjön och Gunnarvattnet passar särskilt bra för flug- och spinnfiske efter öring. Här finns snabbväxande storöring.

Ett vatten för utmanaren: Storplutten – fiska i midsommartid med fluga, t.ex Superpuppa, efter grov röding (- 2 kg). Alternativt prova med en Gammarusimitation (stapelföda för rödingen).

Ett vatten för fiskeflanören: Bågavattsån mellan fjälltjärnarna – bäst fiske 1 juli – 30 aug (spinn, fluga).

Ett vatten för den otålige: Bodtjärn – öringfiske sommartid (spinn, fluga). Prova gärna en Streamer, grov öring fångas årligen. Gunnarvattnet – sik i december (gärna med en liten röd mormyska). Fiska i gryning och skymning. Ger mycket bra fångster.

Ett familjevatten: Gunnarvattnets utlopp eller Lilltjärn – öringfiske. Tillgång till vindskydd med eldstad för korvgrillning m.m. Spännande område för nattfiske med fluga.

Tillgänglighet inom Gunnarvattnets fvo

Skogsbilvägar i området kan vara tillfälligt stängda under våren. Stigar och skyltar leder dig rätt i fiskeområdet. Broschyr med karta går att beställa från Hotagenkortet.

Hotagenkortet kan du köpa online på iFiske men det finns även hos de flesta boendeanläggningarna i området samt Handlarn i Rötviken, Valsjöbua i Valsjöbyn, Fahlströms Bygg, Valsjöbyn, Lillholmsjö Gästgivaregård, Frendo i Föllinge samt Sportringen i Krokom.

Drömfiske Jämtland Härjedalen

Drömfiske Jämtland Härjedalen är ett välkänt begrepp för många sportfiskare.

De fiskevårdsområden som ingår tar ansvar för sina fiskevatten och anläggningarna håller den standard man kan förvänta sig av ett riktigt Drömfiske.

Drömfiske Jämtland Härjedalen innebär att du garanteras att det i varje specifikt fiskevatten utövas en aktiv fiske-/beståndsvård vilket borgar för ett långsiktigt hållbart fiske med god kvalité. I anslutning till de vatten som ingår i Drömfiske Jämtland Härjedalen finns guider, fiskeinformation och möjlighet att köpa fiskekort. De guider, boendeanläggningar och annan kringservice som ingår i Drömfiske har särskilda krav på sig när det gäller kunskap och service för att din fiskeupplevelse ska bli den allra bästa.

Lyckat pimpelfiske i Gunnarvattnets fvo. Foto Lotta Strom
Vacker röding fångad i Hotagsbygden. Foto Kjell-Erik A
Vid fjällets kant i Hotagsbygden. Foto Mikael Nyberg
Vy i Hotagsbygden. Foto Mikael Nyberg

Kontakt

Hitta hit

Aktuellt:

Hotagenkortet
Hotagenkortet18/01/2021 @ 14:53

Brr, gott om snö och kallt i bygden idag. Men vi lever på hoppet att vi snart kan ut och isfiska

Foto © Barbara Guza

Hotagenkortet
Hotagenkortet16/12/2020 @ 15:32

Vi önskar alla våra följare, sportfiskare och naturälskare en God Jul och ett Gott Nytt År och önskar er välkomna till nya naturupplevelser i Hotagenkortet och Hotagsbygden under 2021!

Så börjar det här konstiga året gå mot sitt slut. Här i bygden...

Hotagenkortet
Hotagenkortet08/12/2020 @ 12:44

Vi vill bara berätta att vi jobbar vidare och förbereder för sommarens sportfiskesäsong. Bland alla uppdrag vi ger Mats och Arne så har de under hösten bl.a lagat den handikappanpassade bryggan vid Lillfisklösen i Valsjöns fvo. Dessutom har de lagat vindskyddet vid Rengsströmmen, fixat ved...

Hotagenkortet
Hotagenkortet19/11/2020 @ 14:49

En ny hemsida för vårt område Ansättfjällen har sett dagens ljus. Här finns mycket bra information för ett besök hos oss.

Hotagenkortet
Hotagenkortet29/10/2020 @ 9:38

Fin höstmorgon i Hotagsbygden och här förbereder vi inför nästa sommars sportfiske med ett dassprojekt, där vi inventerar och går igenom befintliga, lagar där det behövs och sätter även upp några nya.

Ladda fler >