Gunnarvattnets fvo

Destination: Krokoms kommun, Ansättfjällen, Hotagsbygden, Gunnarvattnet

I Gunnarvattnets fvo finns endast vatten med naturbestånd av öring och röding i fjällnära miljö. Området ingår i Hotagenkortet och Fiskevägenkortet.

Fiskemiljö inom Gunnarvattnets fvo

Gunnarvattnets fvo erbjuder sjöfiske i Gunnarvattnet och Rörsjön, strömfiske i Gunnarvattsån och fiske i tjärnar vid Hotagsfjällen.

Se mer om vilka vatten som ingår i Gunnarvattnets fvo i Hotagenkortets digitala karta. Här finns även information om och regler för alla våra fiskevatten.

Fisketider och fisketips för Gunnarvattnets fvo

Rörsjön och Gunnarvattnet passar särskilt bra för flug- och spinnfiske efter öring. Här finns snabbväxande storöring.

Ett vatten för utmanaren: Storplutten – fiska i midsommartid med fluga, t.ex Superpuppa, efter grov röding (- 2 kg). Alternativt prova med en Gammarusimitation (stapelföda för rödingen).

Ett vatten för fiskeflanören: Bågavattsån mellan fjälltjärnarna – bäst fiske 1 juli – 30 aug (spinn, fluga).

Ett vatten för den otålige: Bodtjärn – öringfiske sommartid (spinn, fluga). Prova gärna en Streamer, grov öring fångas årligen. Gunnarvattnet – sik i december (gärna med en liten röd mormyska). Fiska i gryning och skymning. Ger mycket bra fångster.

Ett familjevatten: Gunnarvattnets utlopp eller Lilltjärn – öringfiske. Tillgång till vindskydd med eldstad för korvgrillning m.m. Spännande område för nattfiske med fluga.

Tillgänglighet inom Gunnarvattnets fvo

Skogsbilvägar i området kan vara tillfälligt stängda under våren. Stigar och skyltar leder dig rätt i fiskeområdet. Broschyr med karta går att beställa från Hotagenkortet.

Hotagenkortet kan du köpa online på iFiske men det finns även hos de flesta boendeanläggningarna i området samt Handlarn i Rötviken, Valsjöbua i Valsjöbyn, Fahlströms Bygg, Valsjöbyn, Lillholmsjö Gästgivaregård, Frendo i Föllinge samt Sportringen i Krokom.

Drömfiske Jämtland Härjedalen

Drömfiske Jämtland Härjedalen är ett välkänt begrepp för många sportfiskare.

De fiskevårdsområden som ingår tar ansvar för sina fiskevatten och anläggningarna håller den standard man kan förvänta sig av ett riktigt Drömfiske.

Drömfiske Jämtland Härjedalen innebär att du garanteras att det i varje specifikt fiskevatten utövas en aktiv fiske-/beståndsvård vilket borgar för ett långsiktigt hållbart fiske med god kvalité. I anslutning till de vatten som ingår i Drömfiske Jämtland Härjedalen finns guider, fiskeinformation och möjlighet att köpa fiskekort. De guider, boendeanläggningar och annan kringservice som ingår i Drömfiske har särskilda krav på sig när det gäller kunskap och service för att din fiskeupplevelse ska bli den allra bästa.

Lyckat pimpelfiske i Gunnarvattnets fvo. Foto Lotta Strom
Vacker röding fångad i Hotagsbygden. Foto Kjell-Erik A
Vid fjällets kant i Hotagsbygden. Foto Mikael Nyberg
Vy i Hotagsbygden. Foto Mikael Nyberg

Kontakt

Hitta hit

Aktuellt:

Hotagenkortet
Hotagenkortet09/09/2020 @ 11:59

Nu har Mats och Arne gjort klar trappen ner till Storforsen vid Ansättåns Canyon. Nästa projekt blir vid Broforsen.

Hotagenkortet
Hotagenkortet20/08/2020 @ 10:39

Idag får vi ta del av familjen Guzas vandring längs Grubbdalsån. "Fantastiskt rolig vandring med möjligheter att få fisk". Tack familjen Guza och Barbara Guza Photography för att ni delar med er av er upplevelse!

Hotagenkortet
Hotagenkortet14/08/2020 @ 9:37

Fler bilder från vår hängivne sportfiskare Adventure Fishing Piotr Guza. Öringen högg på en lila streamerfluga i Toskströmmen. Tack Piotr för bilderna!

Hotagenkortet
Hotagenkortet14/08/2020 @ 7:19

Du vet väl att Toskströmmen ingår, förutom i Hotagenkortet, även i Hårkankortet och Fiskevägenkortet. Alla tre fiskekorten finns att köpa på iFiske. Hotagenkortet säljs även i lokala butiker och hos lokala ombud.
Tack Barbara Guza Photography för fina bilder från Toskströmmen!

Hotagenkortet
Hotagenkortet10/08/2020 @ 15:51

Vi har fått in några fina fotobidrag från Adventure Fishing Piotr Guza, enligt uppgift från Toskströmmen. Tack för bilderna!
Vi passar samtidigt på att informera om vilka regler som gäller för Toskströmmen. Som fiskare är du skyldig att ta del av de regler som...

Ladda fler >