Håckrens fvo

Destination: Åre kommun, Sällsjö

Håckrens fvo med Håckrenmagasinet, som erbjuder ett bra fiske efter röding. Här finner du enbart naturligt uppvuxen fisk och ett bra sportfiske. Beståndet består av öring, röding, harr, gädda, aborre och lake. Den utplantering som görs kommer från den romtagning som vi själva gör i dessa vatten varje höst. Du har säkert hört talas om "Håckrenrödingen" - omtalad för sin kvalité och storlek.

Fiskemiljö inom Håckrens fvo

Håckrenområdet är dock inte bara fiske, här finns utmärkta strövområden med närhet till kalfjäll. Här finns god tillgång på bär såsom hjortron, blåbär och lingon. Vandringsområdet, och då kanske framförallt i Rulldalen, är hänförande vacker under tidig höst innan jakten tar vid.

Fisketider och fisketips för Håckrens fvo

Vintertid är det pimpelfiske som gäller i Håckrenmagasinet, blänke och maggot på kroken brukar ge gott resultat. Bästa fiskeplatserna är vid övre delen av magasinet och nere vid regleringsdammen.

Vid fiske sommartid är inget särskilt område bättre eller sämre ur fångstsynpunkt. Avgörande är väder och vind samt fiskens huggvilja. Båt och långdrag fungerar under hela sommaren medans fiske från land är bäst på försommaren i anslutning till harrens lek. I tjärnarna lämpar sig haspel och flugspö bäst. Koppar och mörka spinnare är gångbara beten men det är även tillåtet att fiska med mask.

I merparten av tjärnarna förekommer enbart öring. Öringfisket i rullån är bäst vid högre vattenstånd på försommaren.

Tillgänglighet inom Håckrens fvo

Fiskekort kan köpas hos Håckrenlägrets Vildmarks Camping, Fångåmons Fiskecamp, Vålågården, OKQ8 Mörsil, OKQ8 Järpen. Fiskekort kan även köpas via sms eller från iFiske.

Självservice: informationstavla vid Fångamon och Håckren.

 

Drömfiske Jämtland Härjedalen

Drömfiske Jämtland Härjedalen är ett välkänt begrepp för många sportfiskare.

De fiskevårdsområden som ingår tar ansvar för sina fiskevatten och anläggningarna håller den standard man kan förvänta sig av ett riktigt Drömfiske.

Drömfiske Jämtland Härjedalen innebär att du garanteras att det i varje specifikt fiskevatten utövas en aktiv fiske-/beståndsvård vilket borgar för ett långsiktigt hållbart fiske med god kvalité. I anslutning till de vatten som ingår i Drömfiske Jämtland Härjedalen finns guider, fiskeinformation och möjlighet att köpa fiskekort. De guider, boendeanläggningar och annan kringservice som ingår i Drömfiske har särskilda krav på sig när det gäller kunskap och service för att din fiskeupplevelse ska bli den allra bästa.

Foto Håckrens fvo
Foto Håckrens fvo