Hällesjö fvo

Destination: Bräcke kommun, Hällesjö

Hällesjö fvo ligger 10 mil från Sundsvall, Östersund och Sollefteå. Inom en timmes bilresa från Sundsvall är du på områdets vatten.

Föreningen driver och vårdar fisket inom Hällesjös ca 50 sjöar, tjärnar och vattendrag.

Vi planterar årligen ädelfisk i 3 sjöar. I övriga vatten strävar vi efter att öka mängden grov abborre och gädda bl.a. genom utplacering av risvasar och rekommendation om återsättning av större gäddor.

Boende och båtar finns att hyra, mer information om det hittar du här.

Fiskemiljö inom Hällesjö fvo

Inom Hällesjö fvof finns gädda, abborre, mört, braxen och sik. Förekomst även av storöring, harr, ål och lake. Variationen på vatten är stor. Du kan åka båt genom de 4 sjöarna från Hällsjön till Lungsjön. Här har du stora möjligheter att få riktigt stora gäddor. Du har också chans att få storöring.

Vill du fiska ostört i en tjärn omgiven av gammelskog finns hur många som helst att välja på. Där finns ofta riktigt fin abborre. I Harsjön, Backsjön och Fröståstjärn planteras årligen öring, röding och regnbåge. Sjöarna ligger i fina skogsmiljöer. De är öppna både sommar och vinter. I Harsjön kan du hyra en fin stuga med 8 bäddar.

Vi har några åar med fint örings- och harrfiske.

Fisketider och fisketips för Hällesjö fvo

Fiska öring, röding och regnbåge i våra tre planterade vatten. Kampvilliga gäddor och abborrar i de övriga sjöarna och tjärnarna. Fångster av gäddor över 100 cm längd är inte ovanliga. Vi har det mesta av fiskeupplevelser att erbjuda! Sjösystemet Hällsjön – Lungsjön har djupkarta både tryckt och digital. Finns att ladda hem här.

Tillgänglighet inom Hällesjö fvo

Fiskebroschyr för Hällesjö fvo.

Fiskekort finns att köpa bl.a hos Hällesjö handelsträdgård, Hällesjö, Bilisten Kälarne och online på iFiske.

Drömfiske Jämtland Härjedalen

Drömfiske Jämtland Härjedalen är ett välkänt begrepp för många sportfiskare.

De fiskevårdsområden som ingår tar ansvar för sina fiskevatten och anläggningarna håller den standard man kan förvänta sig av ett riktigt Drömfiske.

Drömfiske Jämtland Härjedalen innebär att du garanteras att det i varje specifikt fiskevatten utövas en aktiv fiske-/beståndsvård vilket borgar för ett långsiktigt hållbart fiske med god kvalité. I anslutning till de vatten som ingår i Drömfiske Jämtland Härjedalen finns guider, fiskeinformation och möjlighet att köpa fiskekort. De guider, boendeanläggningar och annan kringservice som ingår i Drömfiske har särskilda krav på sig när det gäller kunskap och service för att din fiskeupplevelse ska bli den allra bästa.

Foto Hällesjö fvo