Jormvattnets fvo

Destination: Strömsunds kommun, Frostviken, Jormvattnet

Jormvattnets fvo i Jormvattnet ligger intill Vildmarksvägen i Frostviken i norra Jämtland. Frostviken - bara namnet får många sportfiskare att gå i spinn. Denna mytomspunna trakt i nordligaste Jämtland har ända sedan 1800-talet haft en sällsam dragningskraft på fritidsfiskare och andra naturälskare.

Fiskemiljö inom Jormvattnets fvo

Frostviksfjällen ligger i norra Jämtland och närheten till den lappländska fjällvärlden är tydlig i detta stora och orörda fjällområde. Landskapet är kuperat, med vackra fjällbyar i sluttningarna och fjälltoppar som sticker upp åt alla håll.

Området har ett varierat utbud av fiskemöjligheter. Här kan man fjällvandra och fiska i mycket exklusiva röding- och öringtjärnar eller sjöar, fiska röding med långdrag och öring med wobbler, eller prova ett underbart vårvinterfiske på röding.

Man behöver inte vara någon erfaren fiskare för att lyckas i Frostviksfjällen. För familjer finns lättåtkomliga tjärnar. Båt och motor kan hyras på fiskecampen vid Jormsjön.

Fisketider för Jormvattnets fvo

Pimpelfiske vid ny is och under vårvintern.

Sommarfiske i tjärnar.

Hög- och sensommar är det bra långdragsfiske och wobblerfiske i Jormsjön.

Fisketips för Jormvattnets fvo

Välj mellan Lilljorm och Storjorm för att fiska från båt, eller varför inte utforska båda. Hyr en båt och bege dig ut på sjön för att ro långdrag eller kanske prova din lycka med trollingfiske. Båtramp finns för sjösättning av egen båt.

Om du hellre vill vandra i vår fantastiska natur, finns ett fint urval av tjärnar att välja på. I Långplutten fiskar du flugfiske och i Blåsjöälven finns chans att ta ”bjässen” i strömmande vatten och med fiskeguide. Samtliga vatten har bestånd av öring och många har även röding.

Vintertid pimplar du enklast i Jormsjön, men tjärnarna erbjuder fantastiska upplevelser, med skoterfärd i varierad och vacker miljö.

Tillgänglighet inom Jormvattnets fvo

Jormvattnets fvo är en del av Frostvikenkortet, mer information finns i broschyren Fjällfiske i Frostviken.

Området nås via väg 45 Östersund-Strömsund därefter "Vildmarksvägen" (340) till Jorm via Gäddede.

Området är väl skyltat. Tydliga leder. Vissa tjärnar är lättåtkomliga för familjer.

Det finns ett flertal vindskydd samt några raststugor.

Fiskekort kan köpas hos Jormvattnets fiskecamp, Gäddede Camping & Stugby samt hos ifiske.se.

Ett sportfiskeäventyr i Jormvattnets fvo. Foto Sigbritt Nykvist
Ett sportfiskeäventyr i Jormvattnets fvo. Foto Sigbritt Nykvist

Kontakt

Hitta hit

Foto Jormvattnets Fiskecamp
Foto Jormvattnets Fiskecamp

Artikel om Jormvattnet:

Rödingfiske i Jormvattnet. Foto Anders Lundin

Jakten på Jorms vilda rödingar

Jakten på Jorms vilda rödingar Jormvattnet – här hittar du drömrödingen Text & Foto: Anders Lundin Rödingfiske i Jormvattnet. Foto Anders Lundin Vad är väl inte en vinterdag på fjällsjön?…

Läs mer >