Klockars Hällesjö

Stugor. Destination: Bräcke kommun, Hällesjö

Klockars Hällesjö erbjuder ett vackert boende med hög standard i östra Jämtlands vackra natur. Hos oss kan du vandra, fiska, jaga eller bara ta det lugnt och njuta.

Gården ligger 30 meter från Hällsjön som är den nordligaste sjön av de 4 sammanhängande som förutom Hällsjön utgörs av Trossjön, Bodsjön och Lungsjön. En sammanlagd sträcka på 10 km.

Området omfattar ca 70 sjöar och tjärnar samt åar och bäckar. Hällesjö ådal, som består av natursköna, fiskrika vildmarkssjöar, farbara med båt genom Hällsjön, Trossjön, Bodsjön till den 6 km långa Lungsjön som tack vare Kvarnån, som rinner ut i Gimån, har ett fint öringsbestånd.

Rastplatser med vindskydd finns längs den milslånga sjöfärden. Här finns gädda, abborre, mört, braxen och sik. Förekomst av storöring, harr, ål och lake.

Byn ligger naturskönt i Bräcke kommun, på gränsen till Ragunda kommun i östra Jämtland. Omgiven av sjöar, berg och gröna skogar. Fiskrika sjöar med gädda, abborre, öring och braxen. Skogar med allsköns vilt t.ex älg, björn, bäver och hare. 10 mil till Östersund, Sundsvall och Sollefteå.

Boende på Klockars Hällesjö

Grindstugan är ett äldre lanthus byggt 1905 med två helt nyrenoverade lägenheter med hög standard i gammeldags stil.

Kristinas - nedre plan: stort kök med vedspis, ugn, spishäll, diskmaskin, kyl/frys, golvvärme och som pricken över i:et så kan man få kolsyrat vatten direkt ur kranen. Stort sovrum med två bekväma enkelsängar. Vardagsrum med bekväm bäddsoffa (2 separata bäddar), 40-tums LED-TV. Kaklat badrum med dusch och tvättmaskin.

Emmas - övre plan: Kombinerat kök och vardagsrum. Köksdelen med spis, diskmaskin och även där kolsyrat vatten direkt ur kranen. Bekväm bäddsoffa (2 separata bäddar), 40-tums LED-TV. Stort sovrum och ett mindre sovrum med 2 bekväma enkelsängar i varje rum. Kaklat badrum med dusch och tvättmaskin.

Service och aktiviteter hos Klockars Hällesjö

Fiskekort köper ni av oss. Båtar finns för uthyrning. Vi har också kartor och fisketips. Mer om fisket finns att läsa på www.hallesjofishing.se och www.hallesjo.se.

Bastu & badtunna - Nybyggd vedeldad bastu och relax vid Hällsjöns strand med underbar utsikt. Utanför bastun finns badtunnan för den som vill njuta av ett varmt bad under bar himmel

Klockars matkasse - Kylskåpet laddat med allt ni behöver för att blir kvällens mästerkockar! Maten tillagas av er och äts i Grindstugan, på linneduk och med linneservetter och levande ljus.

Entre Grindstugan hos Klockars Hällesjö
Ett avkopplande bad i Skärgårdstunnan. Foto Klockars Hällesjö

Kontakt

Hällesjö 100

844 98 Kälarne

Telefon:

Gullik: 076 2900262

Åsa: 070 2908084

Hitta hitAktuellt

Fiskegäster hos Klockars Hällesjö