Lidsjöbergs fvo

Destination: Strömsunds kommun, Frostviken, Lidsjöberg

Lidsjöbergs fvo ligger i norra Jämtland vid byn Lidsjöberg i ett naturskönt skogslandskap där en del av Vildmarksvägen har sin sträckning. Lidsjöberg ligger ca 7 mil norr om Strömsund.

Lidsjöbergs fvo förvaltar ett område med mycket intressanta vatten med röding, öring, regnbåge och harr. Området består av ett tjugotal sjöar och tjärnar på en yta av 9000 ha. Här finns även strömmande vatten.

Fiskemiljö inom Lidsjöbergs fvo

Inom Lidsjöbergs fvo finns fyra större vatten där Gärdsjön dominerar och i vilken man med fördel kan fiska från båt. Här finns också Gärdvattnet, Zakrisvattnet och Lidsjön. I övrigt finns det ett femtontal mindre vatten. Vill man ha strömmande vatten finns Storån som sträcker sig ca 1200m mellan Gärdvattnet och Gärdsjön samt strömmen mellan Gärdsjön och Gärdviken. I området finns abborre, harr, gädda, lake, mört, regnbåge, röding, sik och öring.

Fisketider och fisketips för Lidsjöbergs fvo

Bra sommar- och vinterfiske efter i första hand öring och röding.

Tillgänglighet inom Lidsjöbergs fvo

Många vindskydd och grillplatser. Skoterspår till de vid Svarttjärn. Svarttjärn är tillgänglig för rullstolsburna.

Fiskekortsautomat finns vid tankstället vid väg 342.

Fiskekort finns att köpa online på iFiske.

Drömfiske Jämtland Härjedalen

Drömfiske Jämtland Härjedalen är ett välkänt begrepp för många sportfiskare.

De fiskevårdsområden som ingår tar ansvar för sina fiskevatten och anläggningarna håller den standard man kan förvänta sig av ett riktigt Drömfiske.

Drömfiske Jämtland Härjedalen innebär att du garanteras att det i varje specifikt fiskevatten utövas en aktiv fiske-/beståndsvård vilket borgar för ett långsiktigt hållbart fiske med god kvalité. I anslutning till de vatten som ingår i Drömfiske Jämtland Härjedalen finns guider, fiskeinformation och möjlighet att köpa fiskekort. De guider, boendeanläggningar och annan kringservice som ingår i Drömfiske har särskilda krav på sig när det gäller kunskap och service för att din fiskeupplevelse ska bli den allra bästa.

Kontakt

Hitta hit

Kläckningen har startat. Foto Kenneth Einars
Foto Lidsjöbergs fvo