Lillhärdals fvo

Destination: Härjedalens kommun, Lillhärdal

Lillhärdals fvo är ett fiskevårdsområde som ligger i Södra Norrland med skiftande natur, allt från skogsland till fjällmiljö. Området är stort, ca 250 000 hektar, större än Blekinge.

Lillhärdal ligger 30 km sydväst från Sveg. Det ligger 120 km från Mora och ta då vägen via Älvdalen.

Fiskemiljö inom Lillhärdals fvo

Lillhärdals fvof består av 30 sjöar, 30 tjärnar, större och mindre åar samt många små bäckar som lämpar sig för bäckmete. Sjö, ström, vinterfiske med fiskarter som abborre, gädda, mört, braxen, röding, öring och lake.

Här finns det 24 kvadratmil oexploaterad vildmark i skogs och fjällmiljö,

Lillhärdals fvof är ett av Sveriges största fiskevårdsområden och med

22 mil strömmande vatten.

Fisketider för Lillhärdals fvo

Strömfisket är toppen från strax före midsommar till långt in på hösten. Men kom ihåg att öringen är fredad under perioden 1 sept - 31 okt och harren 15 april - 31 maj.

Fisketips för Lillhärdals fvo

Rekommenderade fiskemetoder: Angel, mete, trolling, pimpel, spinnfiske och flugfiske.

Är du ute efter gädda är Smedjemorasjön ett eldorado, det tas gäddor runt 10 kg och mer varje sommar. I Stensjön fiskas det efter öring och röding, där finns två båtar till uthyrning.

I övrigt så finns det ett 15 tal sjöar som hyser grov abborre inom området. I flera sjöar uppemot 2 kg.

Harr finns det i dom flesta lite större åarna. Den lite grövre harren finner du i Härjeån, Blädjan, Sexan och Åsvasslan, men du kan fånga fin harr i fler vatten än dom. Hissjöarna håller fin harr också. I Härjeån kan du fiska harr ända uppemot kalfjället.

Dösjön är en liten källsjö i sydöstra hörnet av området. Där finns det ett fint rödingbestånd och delvis öring. Där kan du också använda flytring mot en kostnad av 40 kr /dag. Dagkort om 100 kr gäller där och 3 fiskar /dag.

Det finns förutom de nämnda vattnen andra sjöar och tjärnar med naturliga bestånd av öring men även röding (Norra Gällsjön).

Tillgänglighet inom Lillhärdals fvo

Toalett, vindskydd, karta, automat, isättningsplats för båtar, båtuthyrning, möjlighet att anlita fiskeguide och kastbryggor finns.

För att köpa fiskekort genom mobilen med sms så besök iFiske.

För att köpa fiskekort online, så kan du besöka Fiskekort.se

 

Drömfiske Jämtland Härjedalen

Drömfiske Jämtland Härjedalen är ett välkänt begrepp för många sportfiskare.

De fiskevårdsområden som ingår tar ansvar för sina fiskevatten och anläggningarna håller den standard man kan förvänta sig av ett riktigt Drömfiske.

Drömfiske Jämtland Härjedalen innebär att du garanteras att det i varje specifikt fiskevatten utövas en aktiv fiske-/beståndsvård vilket borgar för ett långsiktigt hållbart fiske med god kvalité. I anslutning till de vatten som ingår i Drömfiske Jämtland Härjedalen finns guider, fiskeinformation och möjlighet att köpa fiskekort. De guider, boendeanläggningar och annan kringservice som ingår i Drömfiske har särskilda krav på sig när det gäller kunskap och service för att din fiskeupplevelse ska bli den allra bästa.

Kontakt

Hitta hit

En sportfiskares nödutrustning. Foto Lillhärdals fvo