Messlingens fvo

Destination: Härjedalens kommun, Funäsfjällen, Messlingen

Messlingens fvo erbjuder ett fjällnära fisketur med flugfiske och spinnfiske efter röding och öring i våra fem tjärnar belägna i en skön fjällnatur . Vill man hellre fiska i strömmande vatten finns Mittån att tillgå både uppströms och nedströms Messlingssjön.

Resväg från Sveg via Hede-Särvsjö till byn Messlingen. Alternativt via Funäsdalen till Messlingen.

Fiskemiljö inom Messlingens fvo

En hel fjällvärld som glittrar av fiskrika vatten omger Messlingen och yppar sig utmärkt för mete, spinnfiske eller flugfiske. Är du sugen på att få fisk är chansen stor att du drar upp en öring eller fjällröding till middag. Med fiskeutrustning i packningen kan du sedan vandra ut i fjällvärlden och hitta alldeles egna guldkorn där du kan vara helt ensam. Man kan ta korta lätta dagsturer eller lite längre flerdagarsturer och vandra mellan de otaliga tjärnarna och fjällsjöarna som finns i området. Området kring Messlingen har goda bestånd av all sorts fisk. Öringen och harren är hungrig efter vintern och hugger så fort isarna släppt. På försommaren är det dags att testa flugfisketekniken med torrfluga åt rödingen i någon av Mittåns svängar.

Fisketider för Messlingens fvo

Bästa tiden för fjällfiske av öring och röding i någon av tjärnarna är högsommarmånaderna från mitten av juli. Vill man meta eller fiska med spinnare kan Messlingesjön erbjuda både abborre, öring, och harr från försommaren till höst. Sensommarens kvällsfiske och ända fram till september kan man dra in riktigt stora harrbjässar. Sen lägger sig isarna i oktober och isfisket kan snart ta sin början.

Fisketips för Messlingens fvo

Mittån: flugfiske, lättspinn, haspel och mete.

Tjärnar: flugfiske, lättspinn, haspel gärna små kopparfärgade drag.

Särvån och Stassån: mete efter bäcköring, bäckröding.

Sjön Messlingen: fiske från land och med båt. Spinn, dragrodd, flugfiske.

Isfiske efter röding mars, april och in i maj.

Tillgänglighet inom Messlingens fvo

Vägar och stigar finns till de flesta vatten. Inom området finns fem stycken vindskydd.

Detta område omfattas av Fiskepasset i Funäsdalsfjällen. Fiskekort kan köpas online på iFiske.

Drömfiske Jämtland Härjedalen

Drömfiske Jämtland Härjedalen är ett välkänt begrepp för många sportfiskare.

De fiskevårdsområden som ingår tar ansvar för sina fiskevatten och anläggningarna håller den standard man kan förvänta sig av ett riktigt Drömfiske.

Drömfiske Jämtland Härjedalen innebär att du garanteras att det i varje specifikt fiskevatten utövas en aktiv fiske-/beståndsvård vilket borgar för ett långsiktigt hållbart fiske med god kvalité. I anslutning till de vatten som ingår i Drömfiske Jämtland Härjedalen finns guider, fiskeinformation och möjlighet att köpa fiskekort. De guider, boendeanläggningar och annan kringservice som ingår i Drömfiske har särskilda krav på sig när det gäller kunskap och service för att din fiskeupplevelse ska bli den allra bästa.

Foto Messlingens fvo

Kontakt

Hitta hit

Foto Messlingens fvo
Foto Messlingens fvo
Foto Messlingens fvo