Myhrbodarna

Myhrbodarna

Boende, grupp & konferens, jakt & fiske. Destination: Krokoms kommun, Ansättfjällen, Hotagsbygden, Valsjöbyn

Fäbodvallen Myhrbodarna ligger beläget knappt 5 km nordost om Valsjöbyn, på vägen mot Vinklumpen, ca 655 m.ö.h. på Nordruns sydsluttning med milsvid utsikt över främst den norska fjällvärlden.
Buvallen som har kvar sin ursprungliga karaktär, har varit i familjens ägo i flera generationer. Alla byggnader är välbevarade och visar en mycket god bild av hur en fäbodvall i dessa trakter såg ut vid sekelskiftet. Sommarbetet bedrivs fram till oktober månad. På fäbodvallen förädlas mjölken från korna och getterna till smör, ost och tjockmjölk. Alla produkterna kan naturligtvis provsmakas vid ett besök på fäbodvallen.

Boende hos Myhrbodarna

Vi har sex stugor som går att hyra av oss och ligger på mycket attraktiva platser i och runt Valsjöbyn. I Valsjöbyn finns mataffär, fiskekortsförsäljning och drivmedelsförsäljning.

I Lingnäset är stugan vackert belägen vid Rengens strand med endast 10 meter till norska gränsen.

I Valsjöbyn finns tre stugor att hyra. Stugorna ligger centralt i Valsjöbyn med närhet till affär.

Vid fäbodvallen Myhrbodarna finns två stugor för uthyrning. Vill du bo vid en äkta fäbodvall så ska du boka in dig här! Stugorna har generellt hög standard med bland annat fullständigt kök, kyl, frys, spis, WC eller utedass, tv, dusch och har fyra bäddar.

Aktiviteter hos Myhrbodarna

Grupp och konferens - Vi tar emot grupper; privatpersoner, skolklasser, företag, pensionärsföreningar i alla former, släktträffar mm. är välkomna. För större grupper över 20 personer ser vi gärna att ni gör beställningen minst en vecka i förväg. Vi skräddarsyr din vistelse hos oss efter egna önskemål.

Jakt - Området kring Valsjöbyn är omtalat i Sverige för sin fantastiska jakt. Byn lever upp under första veckorna i september. Det finns gott om småvilt i området. Stugorna ligger på jaktmarker.

Fiske - Öringsfisket i Valsjöbyn med omnejd är omskrivet i hela Europa. Valsjön är berikad med riktigt stora öringar (7-8 kg). Runt Valsjöbyn finns det bäckar, åar och tjärnar som man sällan går missnöjd ifrån. Fiskekort går att köpa på flera olika ställen i byn. På hemsidan för Hotagenkortet finns utförligare information om fiskekort och karta över området.

Foto Myhrbodarna

Kontakt

Kontakt Myhrbodarna

Anita Myhr
4737 Valsjön
835 67 Valsjöbyn
0645-32018 / 070-684 99 30
anitamyhr@yahoo.se

Hitta hit

Aktuellt