Nedre Ammeråns fvo

Destination: Ragunda kommun, Ragundadalen, Ammer

Nedre Ammeråns fvo bjuder på lättåtkomliga fiskevatten med stark vildmarksprägel och hänförande natur. Huvudattraktionen är den strida älven Ammerån med harr och öring i forsar, strömmar och höljor.

Området nås via väg 87 och ligger ca 120 km från Sundsvall och 85 km från Östersund.

Fiskemiljö inom Nedre Ammeråns fvo

Området har hänförande natur med en stark vildmarkskaraktär. Huvudattraktionen är den strida älven Ammerån med harr och öring i forsar, strömmar och höljor. I fiskeområdet finns också tjärnar med öring och röding samt tre sjöar och ett antal tjärnar med sik, gädda och abborre.

Vid Ammerån finns många intressanta lämningar från den intensiva flottningsepoken. Älven har också ett mycket högt biologiskt bevarandevärde och sedan många år tillbaka bedrivs ett stort fiskeribiologiskt projekt.

Fisketider för Nedre Ammeråns fvo

Fiskepremiär i Ammerån 1 juni, men bästa fisket börjar runt midsommar.

Torrflugefisket i Ammerån är bäst juli-sept.

Nattfisket är bäst från midsommar till augusti.

Tjärnfisket är bäst runt midsommar, men även en period på hösten.

Pimpelfiske efter röding är bäst jan-mars.

Fisketips för Nedre Ammeråns fvo

Från midsommar och två veckor framåt rekommenderas bäcksländor i Ammerån och stora dagsländor i tjärnar.

Dagsländesäsongen i Ammerån börjar runt första veckan i juli och fortsätter t.o.m. september.

Dagsaktuell info på Ammeråns fiskecamp 0696-211 94, 070-591 76 12.

Tillgänglighet inom Nedre Ammeråns fvo

Vid Ammeråns fiskecamp finns fint flug- och spinnfiske för harr, öring, gädda och abborre. De mest lättillgängliga fiskeplatserna hittar du längs ån bortanför bron vid badplatsen. Grusvägen går alldeles intill vattnet, så parkera gör du precis där du vill fiska. Utedass (ej handikappanpassade) finns ca 50m bort från vattnet, gångväg dit består av gräsunderlag. I fiskecampens servicehus, ca 300m bort, finns toalett med armstöd och golvmått 320x130 cm (obs! fri yta utanför dörr ca 90x150 cm). Fiske precis vid fiskecampen är även möjligt, men som rullstolsburen kan en medhjälpare behövas då markunderlaget bitvis är lutande och ojämnt.

Lättåtkomliga fiskevatten med stark vildmarksprägel.

Vindskydd finns vid alla fiskevatten.

Fiskekort finns att köpa på Ammeråns Fiskecamp, Färsåns Fiskecamp samt i Överammer.

 

Drömfiske Jämtland Härjedalen

Drömfiske Jämtland Härjedalen är ett välkänt begrepp för många sportfiskare.

De fiskevårdsområden som ingår tar ansvar för sina fiskevatten och anläggningarna håller den standard man kan förvänta sig av ett riktigt Drömfiske.

Drömfiske Jämtland Härjedalen innebär att du garanteras att det i varje specifikt fiskevatten utövas en aktiv fiske-/beståndsvård vilket borgar för ett långsiktigt hållbart fiske med god kvalité. I anslutning till de vatten som ingår i Drömfiske Jämtland Härjedalen finns guider, fiskeinformation och möjlighet att köpa fiskekort. De guider, boendeanläggningar och annan kringservice som ingår i Drömfiske har särskilda krav på sig när det gäller kunskap och service för att din fiskeupplevelse ska bli den allra bästa.