Ockesjön Kvitsleströmmarnas fvo

Destination: Åre kommun, Kvitsle

Inom Ockesjön-Kvitsleströmmarnas fvo finns en underbar miljö och förutsättningar till ett fantastiskt fiske. När allt stämmer är det här fiskedrömmar blir till verklighet. Här leker storöringen och är ett av Sveriges bästa harrvatten.

Fiskemiljö inom Ockesjön-Kvitsleströmmarnas fvo

Indalsälven är en av Sveriges fiskrikaste älvar och Kvissletrömmarna (även Kvitsleströmmarna) som rinner mellan Ockesjön och Storsjön är känd för sitt stora harrbestånd. Varje år vandrar även storöring upp från Storsjön för lek, vilket lockar många flugfiskare hit. Siken kommer två veckor efter midsommar. En rad öar delar upp älven i två huvudfåror och ett antal mindre strömmar vilket skapar fiskeställen med mycket varierande karaktär. Totalt är fiskeområdet cirka en mil långt och är Indalsälvens sista forssträcka innan vattnet rinner ut i Storsjön. Den norra grenen kallas Mattmarströmmen och den södra Ockeströmmen. Här kan du som flugfiskare själv välja dina favoritplatser bland lugna små pooler och mäktiga porlande forsar.

Fisketider och fisketips för Ockesjön-Kvitsleströmmarnas fvo

Ockesjön har ett bra bestånd av gädda, harr, abborre och sik, bestånden finns över hela sjön. Sommartid är det lämpligt att fiska från båt med spinnspö, haspel och fluga, vintertid är pimpelspö det vanliga, samt gäddmete med agn, använd borr med minst 150mm Gäddan är storväxt +10 kg förekommer.

O.B.S Sjön är korttidsreglerad så isarna är vanskliga, följ risade skoterspår.

Åk eller gå ALDRIG ÖVER SJÖN!!

Gammelån samt vikarna i södra delen är lämpliga att fiska med flytring under våren, detsamma gäller runt Risön på norra sidan. Nedre delen av Mörtån är också ett lättillgängligt ställe att fiska gädda och abborre med spinn, haspel och fluga, det finns en och annan 10+ are.

Hela Kvitsleströmmen ner till bron vid väg 321 är ett bra ställe att fiska från båt och pimpla på vintern, fiskebeståndet är gädda, öring, kanadaröding, harr, sik, abborre, lake och mört. O.B.S Sjön är korttidsreglerad så isarna är vanskliga, följ risade skoterspår. Åk eller gå ALDRIG ÖVER SJÖN!!

Dammåns nedre del upp till markerad gräns, uppströms ca 6 km gräns mot Åns FVO är ett bra ställe att torrflugefiska harr + en och annan öring, det finns även ett bra bestånd av gädda, abborre och sik, lämpligt att fiska från båt.

Tillgänglighet inom Ockesjön-Kvitsleströmmarnas fvo

Parkeringsplatser finns på flera ställen runtom Kvissleströmmarna, antingen stora preparerade eller små fickor längs vägen. Privata stugor, boningshus och gårdstun passeras på väg till fisket, visa extra hänsyn vid dessa ställen.

Fiskekort kan köpas hos Kvissleströmmens Fiskecamping eller online via fiskekort.se eller iFiske.

Drömfiske Jämtland Härjedalen

Drömfiske Jämtland Härjedalen är ett välkänt begrepp för många sportfiskare.

De fiskevårdsområden som ingår tar ansvar för sina fiskevatten och anläggningarna håller den standard man kan förvänta sig av ett riktigt Drömfiske.

Drömfiske Jämtland Härjedalen innebär att du garanteras att det i varje specifikt fiskevatten utövas en aktiv fiske-/beståndsvård vilket borgar för ett långsiktigt hållbart fiske med god kvalité. I anslutning till de vatten som ingår i Drömfiske Jämtland Härjedalen finns guider, fiskeinformation och möjlighet att köpa fiskekort. De guider, boendeanläggningar och annan kringservice som ingår i Drömfiske har särskilda krav på sig när det gäller kunskap och service för att din fiskeupplevelse ska bli den allra bästa.

Foto Ockesjön-Kvitsleströmmarnas fvo

Kontakt

Hitta hit

Foto Ockesjön-Kvitsleströmmarnas fvo
Foto Ockesjön-Kvitsleströmmarnas fvo
Foto Ockesjön-Kvitsleströmmarnas fvo