Pressrelease

PRESSMEDDELANDE, Valsjöbyn 2019-03-12

Fiskedrömmen blir sann i Jämtland Härjedalen

Jordbruksverket har utifrån ett regeringsuppdrag tagit fram en strategi för att fördubbla fisketurismen i Sverige. Branschen tros kunna skapa mängder av arbetstillfällen och bevara sysselsättning och service på landsbygden. Föreningen Drömfiske Jämtland Härjedalen har ambitionen att ta täten i den utvecklingen.

Genom att samla flera av de ledande fiskedestinationerna i länet så vill vi stärka vår position i både Sverige och övriga Skandinavien. Vi inleder nu en storsatsning för att visa upp vilka fantastiska resurser vi har i våra gemensamma vatten, med hopp om att både locka hit fler turister och få fler länsbor att utnyttja våra egna vatten.

Drömfiske Jämtland Härjedalen lanserar nu nästa steg i vår digitala satsning, i form av en ny hemsida www.dromfiske.com som utvecklats i samarbete med starka aktörer inom branschen.

Vi kommer även att finnas representerade på den stora Sportfiskemässan i Jönköping 29-31 mars, med hopp om att öka fisketurismen i länet redan sommaren 2019.

 

Gunnar Heibring, ordförande i Drömfiske Jämtland Härjedalen

Gunnar Heibring, ordförande i Drömfiske Jämtland Härjedalen

 

Gunnar Heibring, ordförande i Drömfiske Jämtland Härjedalen, får nu vara med och sjösätta en satsning som han tror kan bli viktig för länets besöksnäring.

– Fisketurismen spelar redan en viktig roll på landsbygden i länet. I Hotagsbygden, där jag själv bor, är den faktiskt avgörande för att flera företag ska kunna överleva. Fisket har en enorm potential, och få områden i världen har bättre förutsättningar än oss för att ta täten i den utvecklingen, säger Gunnar Heibring.

På Drömfiske Jämtland Härjedalens nya hemsida www.dromfiske.com hittar du alla fiskecamper, serviceföretag och fiskevårdsområden som är med i föreningen, samt allt du behöver veta inför din fisketur i de aktuella områdena. En stor förhoppning är att pimpelfisket ska locka ännu fler besökare till länets fjällvärld.

– Vi har enormt mycket fina pimpelvatten i länet, och framför allt borde fler passa på att fiska efter den eftertraktade rödingen, som är lättare att fånga på vintern än sommaren. Men även sommarfisket kan öka otroligt mycket mer, utan att det blir trångt eller att fiskbestånden tar skada, berättar Gunnar Heibring.

 

Kontakt för mer information kring Drömfiske Jämtland/Härjedalens satsning:

Gunnar Heibring, ordförande. Mobil: 070 296 59 87 // info@dromfiske.com

Sven-Ola Öhlund, vice ordförande, fd Länsfiskekonsulent. Mobil: 070 508 05 60

Maritha Grelsson, webbredaktör. Mobil: 070 298 82 18 // marithagrelsson@gmail.com

Pernilla Öberg, webbmaster. Mobil: 076 83 63 508 // pernilla@lakehousemedia.se

Ladda ner Drömfiske JH's logotyp > www.dromfiske.com/logo

Ladda ner vår informationsfolder >

Ladda ner pressreleasen som pdf  >

3 drömtips för röding

Text: Anders Lundin

Du behöver inte ta skotern till fjärran fjäll för att hitta den eftertraktade rödingen. Inom Drömfiske-områdena finns det flera fina fiskevatten som är väldigt lättillgängliga, där det i stort sett bara är att kliva ur bilen och inleda fiskeäventyret. Här kommer 3 tips för dig som vill uppleva vägnära rödingjakt.

  1. Jormvattnet. Mellan Gäddede och Jormvattnet finns det gott om fina rödingstråk alldeles vid vägen. Från Jormvattnets Fiskecamp kan du följa skoterlederna ut på sjön, och du behöver inte gå längre än 50 meter för att ha chans på riktigt fin fisk. Bra fiske ända från december fram till islossningen.
  2. Valsjöbyn. Rengens rödingar är berömda, både bland flugfiskare och pimpelfiskare. Här kan du också parkera bilen längs 340 efter Valsjöbyn och vandra ned på sjöisen. Gott om fisk i matstorlek, och ibland dyker det upp riktigt stora. Bästa säsongen är i januari-februari, och för den skoterburne finns det även flera fina rödingtjärnar i området.
  3. Rödingtrippeln kring Storsjö kapell. Längs väg 535 mellan Storsjö Kapell och Åsarna ligger det tre mycket tillgängliga vatten med fint rödingfiske. Det är Björnsjön, Västra Rotsjön och Mellersta Rotsjön. Här är bästa rödingfisket under vårvintern, ända fram till islossningen. Det finns även grov harr och öring, vilket ökar chanserna till spännande hugg. Vindskydd och gästvänligt.

Hugo Persson fiskar röding i Jormvattnet. Foto Anders Lundin
Rödingfiske i Jormvattnet. Foto Anders Lundin
En magisk fiskestund. Foto Hån-Vemdalens fvo