Rörströmsälvens fvo

Destination: Strömsunds kommun, Rossön

Inom Rörströmsälvens fvo finns det gott om fiskevatten med en mängd olika fiskarter. Sjöar med främst grov gädda och abborre men även sik, braxen, id, lake och mört. Här finns även Hocksjöforsarna, där det förutom ovanstående fiskarter även finns öring och harr, samt ett flertal vatten med inplanterad röding och öring.

Området Rörströmsälven ligger längst ut i nordöstra Jämtland, mellan Rossön och Hoting. Ta väg 45 från Östersund, alternativt väg 346 över Junsele eller väg 331 från Sollefteå.

Fiskemiljö inom Rörströmsälvens fvo

Området har en cirka tre km lång älvsträcka med omväxlande forsar och sel. Här finns åtta tjärnar med mycket klart vatten längs en grusås med naturligt bestånd av abborre, samt inplanterad öring och röding.

Fisketider och fisketips för Rörströmsälvens fvo

Strömfiske med spinn och fluga efter harr och öring under sommarhalvåret. Fiske i tjärnarna året runt. Gäddfiske maj-juni, abborre augusti. Ett antal större sjöar erbjuder bra gädd-och abborrfiske.

Guidad fiske/upplevelsefärd uppströms Bästselet (5 km lugnflytande sel uppströms Hocksjöforsarna), en av Jämtlands vackraste lugnflytande älvsträcka.

Tillgänglighet inom Rörströmsälvens fvo

Skogsbilväg följer längs älven och genomkorsar tjärnområdet. Mycket öppen och torr terräng runt tjärnarna.

Fiskekort: Rörströmsälvens Natur & Fiske Upplevelse AB

 

Drömfiske Jämtland Härjedalen

Drömfiske Jämtland Härjedalen är ett välkänt begrepp för många sportfiskare.

De fiskevårdsområden som ingår tar ansvar för sina fiskevatten och anläggningarna håller den standard man kan förvänta sig av ett riktigt Drömfiske.

Drömfiske Jämtland Härjedalen innebär att du garanteras att det i varje specifikt fiskevatten utövas en aktiv fiske-/beståndsvård vilket borgar för ett långsiktigt hållbart fiske med god kvalité. I anslutning till de vatten som ingår i Drömfiske Jämtland Härjedalen finns guider, fiskeinformation och möjlighet att köpa fiskekort. De guider, boendeanläggningar och annan kringservice som ingår i Drömfiske har särskilda krav på sig när det gäller kunskap och service för att din fiskeupplevelse ska bli den allra bästa.

Foto Pavel Patocka och Radek Divis. Rörströmsälvens Natur & Fiske Upplevelse

Kontakt

Hitta hit

Aktuellt