Rörvattnet-Skogsjö fvo

Destination: Krokoms kommun, Ansättfjällen, Hotagsbygden, Rörvattnet

Rörvattnet-Skogsjö fvo ligger i gränslandet mellan fjäll och skog, vilket skapar en inspirerande miljö för fiske och andra aktiviteter.

Rötviken/Rörvattnet ligger 120 km norr om Östersund efter väg 340 (Fiskevägen).

Fiskemiljö inom Rörvattnet-Skogsjö fvo

Rörvattnet ligger i hjärtat av Hotagen i norra Jämtland och serverar ett dramatiskt landskap med höga fjäll, vida skogar, fäbodvallar och sällsynta växter. I fiskeområdet finns ett varierat utbud av fiskemöjligheter med lättåtkomliga sjöar, tjärnar och strömmar. Området erbjuder bl a sjöfiske i Rörvattnet, Lillkingen och Storkingen, strömfiske i Ansättån och Grubbdalsån samt en mängd fiske i tjärnar både i skogslandet och nära fjällen som t ex Nedre lilla Stensjön.

Fisketider och fisketips för Rörvattnet-Skogsjö fvo

Från midsommar rekommenderas långdragsfiske eller fiske med streamer efter storöringar i Rörvattnet och Storkingen. Områdets tjärnar erbjuder trevligt spöfiske efter öring som t ex Bustadtjärn, Tallsjön, Skogsjön och Stortjärn.

Här finns vatten för alla typer av fiskare; för den som vill ha en utmaning, för den som vill ha lugn och ro, för den som vill ha det enkla fisket eller vill att det ska nappa ofta.

Alla tjärnar: wobblers, spinnare och torrflugor.

Ansättån: maskmete är ett trevligt fiskesätt för hela familjen.

Bergsjön: bra fiske från båt. Fina rastplatser.

Ett vatten för utmanaren: En riktig utmaning är fisket i Långtjärn, där man kan se stora öringar på kilot och däröver vaka och hoppa i vattnet. Bäst fiske från midsommar och framåt. Här är en del av utmaningen att hitta det rätta betet för dagen; mask, spinnare eller fluga?

Ett vatten för fiskeflanören: Linntjärnarna, Spjuttjärn, Hanahögtjärn m fl. Bäst fiske 1 juli – 30 aug (spinn, fluga).

Ett vatten för den otålige: Stortjärn, Rundtjärn, Skogsjön, Tallsjön, Bustadtjärn m fl. Öringfiske sommartid (spinn, fluga.

Ett familjevatten: Forstjärn är ett vatten särskilt iordningställt för handikappade och barnfamiljer. Här finns tillgång till vindskydd med eldstad för korvgrillning, brygga och utedass. Vintertid är pimpelfiske efter röding på sjöarna Rörvattnet, Storkingen och Skogsjön en trevlig upplevelse, där chansen är stor att få en riktigt fin röding på kroken.

Tillgänglighet inom Rörvattnet-Skogsjö fvo

Handikappanpassat fiske i Rörvattnet finns vid Forstjärn. Fiskeplatsen ligger vid bilväg. Här finns brygga, vindskydd och handikappanpassat utedass.

Båtar finns att hyra hos Rörvattnets Fiskecamp och Rörvattnets Stugby.

De flesta vattnen inom området når man lätt via skogsbilvägar. Vid många av vattnen finns det vindskydd och grillplatser. Informationstavlor och markerade stigar leder fiskaren rätt inom området. Skogsbilvägar i området kan vara tillfälligt stängda under våren.

Fiskekort kan köpas hos Handlarn i Rötviken, Rörvattnets Fiskecamp och Rörvattnets Stugby.

Rörvattnet-Skogsjö fvo ingår även i Hotagenkortet som finns att köpa hos de flesta boendeanläggningarna i området samt hos Handlarn i Rötviken, Valsjöbua i Valsjöbyn, Fahlströms Fiskecenter i Valsjöbyn, Lillholmsjö Gästgivaregård, Frendo i Föllinge samt Sportringen i Krokom samt online hos iFiske.

Området ingår även i Fiskevägenkortet.

 

Drömfiske Jämtland Härjedalen

Drömfiske Jämtland Härjedalen är ett välkänt begrepp för många sportfiskare.

De fiskevårdsområden som ingår tar ansvar för sina fiskevatten och anläggningarna håller den standard man kan förvänta sig av ett riktigt Drömfiske.

Drömfiske Jämtland Härjedalen innebär att du garanteras att det i varje specifikt fiskevatten utövas en aktiv fiske-/beståndsvård vilket borgar för ett långsiktigt hållbart fiske med god kvalité. I anslutning till de vatten som ingår i Drömfiske Jämtland Härjedalen finns guider, fiskeinformation och möjlighet att köpa fiskekort. De guider, boendeanläggningar och annan kringservice som ingår i Drömfiske har särskilda krav på sig när det gäller kunskap och service för att din fiskeupplevelse ska bli den allra bästa.

Lill-Stensjön inom Rörvattnet-Skogsjö fvo
Fiskelycka i Rörvattnet-Skogsjö fvo. Foto Maritha Grelsson
Rörvattnet-Skogsjö fvo. Foto Maritha Grelsson
Fiskeskylt hos Rörvattnet-Skogsjö fvo. Foto J Omalley
Tillgängligt fiske i Rörvattnet-Skogsjö fvo. Foto Maritha Grelsson
Tillgängligt fiske i Rörvattnet-Skogsjö fvo. Foto Maritha Grelsson
Tillgängligt fiske i Rörvattnet-Skogsjö fvo. Foto Maritha Grelsson

Kontakt

Hitta hitAktuellt:

Hotagenkortet
Hotagenkortet09/09/2020 @ 11:59

Nu har Mats och Arne gjort klar trappen ner till Storforsen vid Ansättåns Canyon. Nästa projekt blir vid Broforsen.

Hotagenkortet
Hotagenkortet20/08/2020 @ 10:39

Idag får vi ta del av familjen Guzas vandring längs Grubbdalsån. "Fantastiskt rolig vandring med möjligheter att få fisk". Tack familjen Guza och Barbara Guza Photography för att ni delar med er av er upplevelse!

Hotagenkortet
Hotagenkortet14/08/2020 @ 9:37

Fler bilder från vår hängivne sportfiskare Adventure Fishing Piotr Guza. Öringen högg på en lila streamerfluga i Toskströmmen. Tack Piotr för bilderna!

Hotagenkortet
Hotagenkortet14/08/2020 @ 7:19

Du vet väl att Toskströmmen ingår, förutom i Hotagenkortet, även i Hårkankortet och Fiskevägenkortet. Alla tre fiskekorten finns att köpa på iFiske. Hotagenkortet säljs även i lokala butiker och hos lokala ombud.
Tack Barbara Guza Photography för fina bilder från Toskströmmen!

Hotagenkortet
Hotagenkortet10/08/2020 @ 15:51

Vi har fått in några fina fotobidrag från Adventure Fishing Piotr Guza, enligt uppgift från Toskströmmen. Tack för bilderna!
Vi passar samtidigt på att informera om vilka regler som gäller för Toskströmmen. Som fiskare är du skyldig att ta del av de regler som...

Hotagenkortet
Hotagenkortet27/07/2020 @ 11:45

Nu är vi på gång med årets andra projekt (det första var Hårkankortet)
Så håll utkik efter våra nya informationsskyltar, för nu börjar de dyka upp i området

Ladda fler >