Rörvattnets Stugby

Stugor. Destination: Krokoms kommun, Ansättfjällen, Hotagsbygden, Rörvattnet

Rörvattnets Stugby ligger i Rörvattnet, som är inkörsporten till vildmark och fjällvärld i den södra delen av Hotagsbygden. Byn är vackert belägen i Rörvassdalen med utsikt över fjäll och sjö. I Hotagsbygden befinner du dig mitt i ett fiskeeldorado! Bygden ligger längs Fiskevägen, väg 340, som går mellan Krokom i Sverige och Namsos i Norge. Inom hela området finns det gott om fisk och i de flesta vattnen finns enbart fjällfisk; röding, öring, harr eller sik. Fisket hos Rörvattnets Stugby kan upplevas antingen från båt eller från land, med nät eller spö, i en stilla tjärn eller brusande fors.

Boende på Rörvattnets Stugby

Stugor med 2-8 bäddar. Samtliga stugor är utrustade med TV samt toalett med dusch. Sänglinne och handdukar ingår ej

Service hos Rörvattnets Stugby

Fiskekort och fiskeinfo

Båtar

5 km till matbutik i Rötviken

Aktiviteter hos Rörvattnets Stugby

Bra sommar och vinterfiske. På hemsidan för Hotagenkortet finns utförlig information om fiskekortet och karta över området.

Rörvattnets Stugby ligger inom Rörvattnet-Skogsjö fvo som är beläget i gränslandet mellan fjäll och skog, vilket skapar en inspirerande miljö för fiske och andra aktiviteter. Området erbjuder bl a sjöfiske i Rörvattnet, Lillkingen och Storkingen, strömfiske i Ansättån och Grubbdalsån samt en mängd fiske i tjärnar både i skogslandet och nära fjällen som t ex Nedre lilla Stensjön. Från midsommar rekommenderas långdragsfiske eller fiske med streamer efter storöringar i Rörvattnet och Storkingen. Områdets tjärnar erbjuder trevligt spöfiske efter öring som t ex Bustadtjärn, Tallsjön, Skogsjön och Stortjärn.

Här finns vatten för alla typer av fiskare; för den som vill ha en utmaning, för den som vill ha lugn och ro, för den som vill ha det enkla fisket eller vill att det ska nappa ofta.

De flesta vattnen inom området når man lätt via skogsbilvägar. Tack vare den stora mängden vatten behöver man sällan trängas med andra. Vid många av vattnen finns det vindskydd och grillplatser. Informationstavlor och markerade stigar leder fiskaren rätt inom området.

Kontakt

Rörvattnet 133

835 63 Föllinge

Tel: 0645 33001 // 070 2094653

rorvattnetsstugby@gmail.com

Hitta hit