Storsjö Fjällturism & Fiskecamp

Stugor, vandrarhem, restaurang, pub, guidad tur, bussparkering. Destination: Bergs kommun, Ljungdalsfjällen, Storsjö

Storsjö Fjällturism & Fiskecamp ligger i fiskeparadiset i Storsjö Kapell.

I nordvvästra hörnet av Härjedalen, i övre Ljungans dalgång mellan Helagsfjället i väster, Sveriges sydligaste glaciär, och Sölvbacka strömmar i öster finns det ännu miltals med vilda strömmar och fiskrika sjöar i en storslagen natur.

Med Storsjö Fjällturism & Fiskecamp som bas har man närhet till fjällvandring, jakt, fiske, naturfotografering, bär, svamp, bad och mycket annat under sommartid. Vintertid erbjuder vi aktiviteter som vinterfiske, utförsåkning, längdskidor och skoteråkning.

Vi har flera boendealternativ, god mat, pub och all tänkbar service i vår trivsamma restaurang med fullständiga rättigheter.

Vill du njuta och koppla av, uppleva den fantastiska naturen, fiskrika vatten, livet vid källflödena uppströms, komma bort från alla människor på de stora turistorterna - välkommen till oss på Storsjö Fjällturism & Fiskecamp, vi har garanterat det du söker.

Boende hos Storsjö Fjällturism & Fiskecamp

Fiskecampen har boende I 10 st 4-bädds campingstugor med servicehus, 2 st 4-bädds stugor med egen wc, dusch och kök samt 1 st 6+2-bädds stuga.2 st 5-bädds stugor med wc, dusch, kök och bastu. Alla stugorna har utsikt mot Storsjön och fågelskyddsområdet. Vi har även ett annex med 12 bäddar.

Aktiviteter hos Storsjö Fjällturism & Fiskecamp

Storsjö fvo är ett av Jämtlands största fiskevårdsområden. Fiskemöjligheterna är många och varierande. I området finns fler än 50 sjöar och över 2 mil vilda strömmar med grov harr och långvandrande storöring. Hela området utgör ett mycket välordnat och välskött vildcampingområde med vindskydd, bänkar och bord, utedass, soptunnor, skyltar mm. Det är tillåtet att campa på anvisade platser om man löst campingkort på Storsjö Fjällturism & Fiskecamp. Flugfiskekurser hela sommaren.

Flugfiskekurs heldag, tisdagar och onsdagar hela sommaren (från 1 juni). Vi startar kl.10.00 med teori och kastteknik under förmiddagen. Fiske i Sölvbacka Strömmar fram till 17.00. All utrustning ingår samt fiskekort, dagens lunch och fika vid strömmarna.

Cykla i Härjedalen. I området finns många markerade leder att välja på.

Kanotpaddling – fina sommarkvällar är det en upplevelse att paddla kanot på Storsjön, omgivningen är storslagen och i fjärran bildar snöklädda fjäll horisont. Uppströms Storsjö kan man paddla ned efter Ljunga, detta är en lagom dagstur.

Vandring i fjäll och skog – fjällen är lättillgängliga och i näromdet finns leder till vattenfall, canjonformationer m.m.

Fågel- och viltskådning – campen erbjuda en annorlunda naturupplevelse med viltskådning från gömsle, där har man möjlighet att få se bäver, kungsörn, älg och har man riktigt tur även björn.

Jakt – i slutet av augusti börjar ripjakten. Från campen har man mycket nära till ripmarker.

Vackra vyer inom Storsjö fvo. Foto Marlene Åslund
Vacker öring på jakt. Foto Storsjö Fiskecamp
Där öring och harr har sin gång. Foto Storsjö Fiskecamp

Kontakt

Box 71

845 98 Storsjö Kapell

0687 211 22

070 678 11 22

storsjo.fiskecamp@telia.com

Hitta hit

Aktuellt

Fiske i sena timmen. Foto Storsjö Fiskecamp