Storsjö fvo

Destination: Bergs kommun, Ljungdalsfjällen, Storsjö Kapell

Runt den genuina lilla fjällbyn Storsjö Kapell ligger Storsjö fvo, ett av Jämtlands största med nästan 50.000 hektar skog och storslagen vildmark omgiven av mäktiga fjäll. Fiskemöjligheterna är många och varierande. I området finns fler än 50 sjöar och över 2 mil vilda strömmar med grov harr och långvandrande storöring. Storsjön hyser stor gädda. Längst upp i övre Ljungans dalgång väntar unika fiskeupplevelser. Hos oss förenas fisket med fantastiska naturupplevelser.

Fiskemiljö inom Storsjö fvo

Här i Ljungans dalgång finns några fina strömsträckor med miltals strömmande vatten. Nedströms Storsjön ligger välkända Sölvbacka Strömmar med utsökt harr- och öringsfiske. Uppströms Storsjön ligger en fin öringsträcka där 18 km är avsatt bara för flugfiske. I Skärkåns fiskeströmmar tar sig den långvandrande storöringen upp. Det är i Skärkån storöringen har sin främsta reproduktionslokal.

Vi erbjuder fiske i närmare femtiotal sjöar och tjärn där Storsjön är störst på ca 2000 hektar. Dessutom erbjuder Storsjö Fiskecamp egna vatten, bland annat Rövraströmmen och Tandån.

Fisketider och fisketips för Storsjö fvo

I själva Storsjön finns naturliga bestånd av storöring upp mot 5 - 6 kilo, fantastisk harr men även gädda, sik, lake och elritsa. Naturliga bestånd av röding finns i mer isolerade sjöar och i sjöarna upp mot fjällen. I de mindre skogssjöarna gör vi stödutsättningar av öring och röding för att bibehålla ett bra fiske. Härligt fin bäcköring nappar i de mindre strömmande vattendragen. Även riktigt fin gädda och abborre uppfödd på ädelfisk nappar i flera sjöar.

Fisket runt fjällbyn Storsjö Kapell är unikt. Landskapet är öppet och blir en stark kontrast till den kringliggande vildmarken och de ståtliga fjälltopparna. Här får du ett varierande och förstklassigt fjällfiske och har många fiskemetoder att välja mellan – som båtfiske, trolling, flugfiske, spinnfiske, gäddfiske, flötmete och vinterfiske. Vi har uthyrningsbåtar med motor och kanoter i Storsjön och roddbåtar i flera sjöar bland annat Rotsjöarna och Björnsjön.

Pimpelfisket har sin alldeles speciella tjusning. Storsjö Fiskeled är en härlig skoterrundtur som utgår från Storsjö Kapell och tar dig till de intilliggande tjärnarna och sjöarna. Skoterleden startar vid Storsjö Fiskecamp och fortsätter österut mot Bergvallen. Den går sedan vidare mot Grasmortjärn, Björnhåbergstjärn, Svantjärn, Rotsjön och vidare ner på Storsjön och tillbaka mot byn. En riktigt härlig fisketur en vacker vårvinterdag med chans att få ädelfisk som röding, harr och öring på kroken.

Tillgänglighet inom Storsjö fvo

Hela området utgör ett mycket välordnat och välskött vildcampingområde med vindskydd, bänkar och bord, utedass, soptunnor, skyltar mm. Vid Västra Rotsjön finns brygga, vindskydd och utedass för rörelsehindrade.

Det är tillåtet att campa på anvisade platser om man löst campingkort på Storsjö fiskecamp.

Storsjö Fiskecamp finns kunniga fiskeguider som kan allt om fisket i våra vatten och hjälper dig med tips och råd. Om du vill kan du boka en alldeles egen fiskeguide som följer med dig ut på fiskeäventyr.

Fiskekort finns att köpa hos våra lokala aktörer Storsjö Fiskecamp, Storsjö Kapell, Storsjö Lanthandel, Storsjö Kapell, Ljungdalsfjällens Turistbyrå, Ljungdalen samt online på Fiskekort.se

Fiskeområde Storsjö fvo

Fiskeområde Storsjö fvo

Drömfiske Jämtland Härjedalen

Drömfiske Jämtland Härjedalen är ett välkänt begrepp för många sportfiskare.

De fiskevårdsområden som ingår tar ansvar för sina fiskevatten och anläggningarna håller den standard man kan förvänta sig av ett riktigt Drömfiske.

Drömfiske Jämtland Härjedalen innebär att du garanteras att det i varje specifikt fiskevatten utövas en aktiv fiske-/beståndsvård vilket borgar för ett långsiktigt hållbart fiske med god kvalité. I anslutning till de vatten som ingår i Drömfiske Jämtland Härjedalen finns guider, fiskeinformation och möjlighet att köpa fiskekort. De guider, boendeanläggningar och annan kringservice som ingår i Drömfiske har särskilda krav på sig när det gäller kunskap och service för att din fiskeupplevelse ska bli den allra bästa.

Kontakt

Hitta hit

Vackra vyer inom Storsjö fvo. Foto Marlene Åslund
Tillgänglig fiskebrygga hos Storsjö fvo
Foto Storsjö fvo