Tännäs Fiskecentrum

Stuga, butik, fiskeservice, fiskodling. Destination: Härjedalens kommun, Funäsdalsfjällen, Tännäs

Välkommen till Tännäs Fiskecentrum och Rogens Naturinformationinkörsporten till ett av Härjedalens vackraste och mest fiskrika områden. Vid Tännäs Fiskecentrum startar du din vildmarkssemester med t ex ett besök i Rogens naturinfomation där du kan börja lära dig om områdets djur och växtliv. Rogenområdet är ett unikt stycke land i västra Härjedalen nära Norges gräns. I området rinner tre av våra största älvar upp, Klarälven-Göta älv, Dalälven och Ljusnan. Området karakteriseras av hundratals sjöar och vattendrag samt en mycket karg natur med klippblock,tallskog och torrakor s.k ”Rogenmorän”. På Rogens naturinformation har information om områdets djur och växtliv samlats. Här finns myskoxe, björn, fjällräv, fjällämmel och många andra arter. Vet du vad harren lever av? Varför har uttern nästan dött ut? Hur mycket kalk som sprids varje år mot försurningen? Rogens naturinformation kan lära dig mer om djuren, växterna och fiskarna samt hur deras miljö påverkas av mänskliga aktiviteter.

Boende hos Tännäs Fiskecentrum

Stuga i Fjällvattnet vecka 27 och 39.

Service hos Tännäs Fiskecentrum

I butiken finns fiskeutrustning, souvenirer och mycket av det du behöver till turen. Vi har även livsmedel, glass och godis. Vi har utrustning för bl.a. fiske, camping, vandring m.m.

Vi hyr ut båtar i följande vatten; Västra och Östra Vattnan, Västra och Östra Abborvikarna, Östra Vingarna; Fröstsjön, Lossen och Övre Fjetsjön.

Fiskeutrustning, vadare, flytring och utrustning för vinterfiske finns också att hyra.

Aktiviteter hos Tännäs Fiskecentrum

Fiskerelaterade aktiviteter under högsäsongen (v.26-33)

OBS! Samtliga aktiviteter bokas senast dagen före.

Måndag: En introduktion i flugfisket. Vi går igenom utrustningen, lär oss olika slags flugor och annat som du behöver veta som nybörjare. Det mesta av tiden går till att träna kasttekniken, det blir ju roligare om man lär sig kasta rätt från början. Ta med eget flugfiskespö om du har ett, annars kan du hyra ett av oss. (OBS, vi har ett begränsat antal spön till uthyrning). 

Tisdag: Flugfiska med guide i något av Tännäs Fiskecentrums egna vatten. Anpassad guidning efter kundens behov, vem som helst kan delta! Kaffe bjuder vi på! Flugfiskespön finns att hyra eller köpa i butiken.  (OBS, vi har ett begränsat antal spön till uthyrning). Bokar du en flugfisketur får du 50% på hyra av utrustning och 10% på fiskeutrustning du köper i butiken.

Onsdag: Följ med oss på Tännäs Fiskecentrum och fiska i något av våra speciella vatten! Fisketuren och kvällsfisketuren passar bra för nybörjare. Kaffe bjuder vi på! I butiken finns fiskespön att köpa eller hyra (OBS, vi har ett begränsat antal spön till uthyrning). Max 2 fiskar per person eller 4 per familj, och alla fiskar som fångas (över 25cm) skall tas upp. Bokar du en guidad tur får du  50% på hyra av utrustning och 10% på fiskeutrustning du köper i butiken.

Torsdag: På kvällsfisketuren åker vi till ett av våra egna fiskevatten. I butiken finns fiskespön att köpa eller hyra (OBS, vi har ett begränsat antal spön till uthyrning). Max 2 fiskar per person eller 4 per familj, och alla fiskar som fångas (över 25cm) skall tas upp. Bokar du en guidad tur får du  50% på hyra av utrustning och 10% på fiskeutrustning du köper i butiken.

Foto Tännäs Fiskecentrum
Foto Tännäs Fiskecentrum
Foto Tännäs Fiskecentrum
Foto Tännäs Fiskecentrum

Kontakt

Tännäs Fiskecentrum logo

Högvålsvägen 22

840 94 Tännäs

Tel: 0684 24200

info@tannasfiskecentrum.se

Hitta hitAktuellt